Rebrot en Marxa!

On és?

Les Terres de l’Ebre és la regió limítrofa del Principat de Catalunya amb el País València. Malgrat ser frontera autonòmica, la realitat social, cultural i econòmica és la mateixa que al Sénia. Les comarques del Montsià i el Baix Ebre van ser l’últim bastió republicà abans de la derrota a la guerra civil. La Batalla de l’Ebre fou la darrera esperança antifeixista per resistir l’ofensiva del bàndol franquista i encara hi ha moltes persones assassinades i desaparegudes. També és una terra de lluites pel territori com el moviment popular articulat en la Plataforma en Defensa de l’Ebre que fa molts anys i encara, lluita per evitar l’aplicació del Pla Hidrològic Nacional (PHN) i el transvasament del riu Ebre.

Com a col·lectius juvenils, hi trobem l’assemblea de Jóvens de les Terres de l’Ebre que pretén organitzar al jovent ebrenc exiliat per la diàspora. Van néixer l’any 2001 i han dut a terme lluites com «L’aigua és vida, no una mercaderia» en defensa del riu Ebre, «lo Sénia no és frontera» per desdibuixar els límits autonòmics i construir Països Catalans amb Arran el Sénia, «trens dignes» per denunciar la manca d’inversió de l’estat espanyol i la Generalitat amb les comunicacions de les comarques del sud, contra el magatzem de gas Castor també amb les companyes del Sénia i un munt de lluites més en defensa del territori davant de totes les agressions que pateix.

[osm_map_v3 map_center=”40.744,0.6″ zoom=”11″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid purple” post_markers=”all”]